
Iedereen eet wel eens chocola, maar hoe wordt dat nou eigenlijk precies gemaakt?
Chocola wordt gemaakt van cacao wat komt van een boom. Aan die boom groeien witte bloemen en bruine vruchten. Die bruine vruchten zijn cacoavruchten waar cacoabonen inzitten. De cacaovrucht wordt groter en groter en verandert langzaam in een gele vrucht, dan worden ze uit de boom gehaald. In de gele vrucht zit wit vruchtvlees en daar zitten bonen in, daar gaat het allemaal om.
De bonen gaan vervolgens in grote bakken waar ze in drogen. Na het drogen leggen ze de bonen op het dak, zodat de bonen daar nog droger worden. De gedroogde bonen gaan in grote zakken, en gaan dan op reis. Nadat ze hebben gereisd, halen ze de bonen uit de zakken, en gaat het verder naar een grote machine. In die machine worden ze eerst schoon geschud. Dat doen ze omdat er nog veel vuil tussen zit zoals: takjes en touwtjes.Daarna worden er in een andere machine de doppen van de cacaobonen eraf gehaald, er blijven dan nog kleine pitten over. Die pitten worden vermalen tot een fijne bruine pap. Het lijkt dan op chocola, maar dat is het nog niet.Bij de bruine pap komt melkpoeder en suiker, als je dat alles samen goed mengt wordt het melkchocola. De chocoladepap wordt nog eens goed fijngemaakt en verwarmt. De warme zachte chocola kan je dan in vormen gieten, elke vorm die je maar kan bedenken kan worden gemaakt van chocola. Als hetdan is afgekoeld gaat het naar de bakkerij!
Maak jouw eigen website met JouwWeb